מפגש 'בקרת עמיתים'
מאת: שרי גליק (ד"ר עופר גליק), אביגיל בן זקן (ד"ר אורי פלג)
מנתחי אא"ג -אף , סינוסים וראש צוואר.
השבוע נסיים קורס בנושא ניהול מרפאות עצמאיות אפקטיביות. בקורס, שנמשך עשרה מפגשים מעשירים ומהנים, קיבלנו כלים רבים שהקיפו את כל הידע הנדרש לפתיחת מרפאה עצמאית ולניהולה התקין במגוון היבטים. בתום הקורס הוטלה עלינו מטלת סיכום זוגית בשם "בקרת עמיתים". המטלה הפכה להיות מ"עוד שלב" בדרך לסיום הקורס לאירוע שמשפר באופן דרמטי את ניהול והתנהלות המרפאה שלנו ולכן ביקשנו לספר על כך ולכתוב את המאמר.
במסגרת המטלה, כל זוג סייר האחד במרפאתו של האחר כדי לבחון באובייקטיביות ובהתאם לחומר שלמדנו, את התנהלות המרפאה. שמנו דגש על נראות המרפאה, האווירה בה, כמו גם על היבטי חוויית המטופל והטיפול. כלומר, זמן ההמתנה לרופא, התנהלות הצוות, השירות והזמינות, אדיבות, קבלת ומתן מידע, שיווק ועוד.
למעשה, תוצאות המפגש יצרו חוות דעת חיצונית, שמחזקת את נקודות העוצמה הקיימות של הקליניקה ומביאה לשיפור וייעול נקודות התורפה.
להפתעת כולם ביקשנו להיות יחד, למרות ששתינו מנהלות מרפאות באותו תחום עיסוק עם אותה תת התמחות. הרופאים שלנו, ששמם הטוב הולך לפניהם ידועים מאוד ונחשבים למומחים בכירים בתחומם. נוכחנו לראות ולדעת שגם אם מדובר בשתי מרפאות בתחום התמחות זהה לחלוטין, יש לא מעט הבדלים. למעשה, אנחנו די משלימות אחת את השנייה. אחת מאתנו ממש בתחילת דרכה בתחום הניהול, אבל בעלת מידע רב ועשיר בניהול מדיה דיגיטלית. השנייה בעלת ניסיון עשיר בניהול מרפאות, וחסרה בתחום ניהול השיווק, המדיה והדיגיטל.
מצאנו את עצמנו יושבות במרפאה, משתפות זו את זו ותומכות האחת בשנייה כמו חברות של שנים.
דיברנו על מערכת זימון התורים וניהול תיקי הלקוחות – מדוע בחרנו לקבל מטופלים דווקא במרפאה זו או אחרת, כמה מטופלים הרופא מקבל ב'ססיה' כמה זמן מוקצב לכל מטופל, האם משווקים את המרפאה ובאילו אפיקים, האם כדאי יותר לשווק באמצעות גוגל/ פייסבוק או בפלטפורמה שיווקית אחרת, מה עלות השיווק הדיגיטלי, שמות מומלצים של אנשי מקצוע בתחום, באילו בתי חולים מנתח הרופא אתו אנחנו עובדות ומהן עלויות חדרי הניתוח, עם אילו חברות ביטוח הרופא עובד, האם מקבל שב"ן או סל, מהי הכדאיות, היתרונות והחסרונות בכל שיטה ועוד ועוד ועוד.
הערנו והוארנו מאוד מהביקורת הבונה ואפילו הצלחנו לשפר את תמחור חדר הניתוח בעקבות המפגש.
נוצר קשר יומיומי ואנחנו משוחחות מידי יום בטלפון ומסייעות זו לזו. שתינו מבינות שזו זכות גדולה להכיר אשת מקצוע מקבילה, שהפכה להיות חברה אמיתית.
כבר לא חייבים לעשות הכל לבד. אפשר וצריך לעבוד יחד.
תודה לארגון ארצ"י שבזכותו נפגשנו. הקורס העשיר אותנו בידע, חיבור וחיזוק הדדי. כולי תקווה שירבו עוד הרבה חברויות וקשרים מוצלחים גם בעתיד מתוך הקורס וקבוצת הנטוורקינג שמתגבשת בימים אלה